Windows 11 – Hvad skal du forberede FØR opgradering?


Før du opgraderer til Windows 11, er det vigtigt at du er forberedt.

Især hvis du er afhængig af at din computer virker, og du ikke har meget tid i overskud, kan det betale sig at være forberedt før du opgraderer.

HUSK BACKUP!

Det første og vigtigste, inden du opgraderer, er at sørge for en god backup.

For år tilbage sagde man altid – ‘Rigtige mænd tager aldrig backup – men de græder tit’. Du kommer sandsynligvis ikke ud i de store problemer hvor du mister data når du opgraderer til Windows 11 eller andre Windows versioner. Men sørg alligevel for at have en god backup – også selvom du har data liggende i skyen!

Sørg for at tjekke dine vigtigste programmer!

Der er ikke noget mere irriterende, end at de vigtigste programmer (for virksomheder måske endda nødvendige programmer) ikke virker efter en opgradering. Det kan koste mange timers tabt arbejde.

Og det er utroligt let at tjekke! Typisk vil producenten af programmet skrive tydeligt på deres hjemmeside, hvis deres program IKKE understøtter Windows 11.

Er programmet særligt vigtigt for din virksomhed, så kontakt producenten og tjek at programmet virker med Windows 11.

SevenIT anbefaler nogle at undgå opgradering!

For nogle kan der være gode grunde til slet ikke at opgradere til Windows 11.

Hvis du har en ældre maskine, og du er fint tilfreds med Windows 10 eller hvad din maskine nu anvender af operativsystem, så er det slet ikke sikkert at du behøver at opgradere på nuværende tidspunkt. Her på Microsofts side, kan du tjekke forskellene mellem de forskellige windows versionen, og se om der er noget du mangler, som understøttes i en nyere version.

Vær også opmærksom på den tid det tager at opgradere til Windows 11, altså din tid! Selvom computeren laver det meste af arbejdet, skal du stadig bruge tid på at sætte dig ind i en nye brugerflade og der er helt sikkert nogle ting du vil rette til eller ændre i den nye opsætning.

Det kan også være at du allerede har besluttet at din maskine er lidt ældre, og at du alligevel  skal skifte den inden for et år eller to. Din nye PC, tablet eller hvad du nu vælger, har sikkert allerede nyeste version af det operativsystem du vælger, så også det kan være et argument for ikke at opgradere din nuværende maskine til Windows 11.


Skriv et svar